Contact
Doe nog meer inspiratie op

Aubergine Vijgen Spread

Bereidingswijze

  • Snijd de aubergine in fijne brunoise.
  • Bak deze in zonnebloemolie goudbruin, voeg vervolgens de tijmblaadjes en de Freshly chopped Spanish garlic toe en bak het geheel nog even aan.
  • Breng de aubergine op smaak met iets zout en peper.
  • Pureer de aubergine, vijgen tapenade en Parrillada Aio e Lemone in de keukenmachine. Indien beschikbaar werkt een Thermomix hier ook goed voor, om een extra fijne en homogene massa te krijgen.
  • Laat de massa goed afkoelen in de koelkast.

Om de Spread vervolgens te maken:

Neem 700 gram afgekoelde aubergine puree uit de koelkast, vermeng dit met 1000 gram Lebo Lichte roomkaas naturel en 160 gram gehakte gewelde vijgen. De spread is nu klaar voor gebruik.

Toepassing

Deze Aubergine Vijgen Spread is goed te combineren met kaas gerechten. Neem bijvoorbeeld een lekkere Salade bleu de grave met aubergine vijgenspread, gepofte tros tomaatjes, zoet gekruide noten. Of een panini met aubergine vijgen spread, geitenbrie, peer en pancetta.

Ook zal de aubergine vijgenspread het goed doen met gevogelte gerechten.

Toepassing algemeen voor verse kaas spreads/dips obv roomkaas

  • Zowel koud als warm toepasbaar. Je kunt de massa tot aan de kook verwarmen
  • Ideaal als smeersel, dip, broodspread, smaakmaker bij pasta, pizza, broodje hamburger/hotdog, panini, tosti en in voor- en hoofdgerechten
  • Door het lage vetgehalte komen de smaken van het totale gerecht goed tot zijn recht

 

vijgenspread.png