Contact
Doe nog meer inspiratie op

Roomkaas: hoe wordt het gemaakt?

Wij maken als enige in Nederland nog roomkaas van verse melk. Deze melk halen we op bij onze eigen boeren in de regio. Maar hoe wordt hier vervolgens roomkaas van gemaakt?

Roomkaas is een verse kaas die niet gerijpt is. Aan de melk wordt extra room toegevoegd wat zorgt voor de volle romige smaak. Aan dit mengsel van melk en room wordt zuursel en stremsel toegevoegd. Vervolgens fermenteert de melk gedurende 12 tot 16 uur, waardoor deze dikker wordt. Afhankelijk van de toepassing wordt er meer of minder ingedikt en ontstaat er een zachte smeerbare of juist een wat stevige snijdbare roomkaas.  Na dit proces blijft er roomkaas en wei over, wat van elkaar gescheiden wordt. De roomkaas verwerken wij op verschillende manieren tot de eindproducten die we hebben. De wei, een stof die overblijft na het proces van fermenteren, wordt verkocht als ingrediënt voor de veevoerindustrie.


Terug naar overzicht

roomkaas.png