Contact
Doe nog meer inspiratie op

Chef aan het woord: Jurgen van der Steen van Kookpunt Oisterwijk

Jurgen is met zijn 37 jaar in de horeca een ervaren horecaman. Op zijn dertiende startte hij als bijbaan bij een cateringbedrijf, volgde de koksopleiding en deed vervolgens ervaring op in verschillende sterrenrestaurants in Nederland en daarbuiten. Met al deze ervaring op zak is hij Kookpunt Oisterwijk gestart, een cateringbedrijf in het hogere segment. Hoewel cateringbedrijf niet de volledige lading dekt, naast catering heeft hij een kookstudio en doet af en toe foodstylingklussen. Deze duizendpoot is daarnaast ook bedrijfsadviseur voor de Koninklijke Horeca Nederland.

Jurgen heeft tijdens de Horecava de lunch verzorgd in de KHN lounge. Tijdens deze lunch heeft hij gebruik gemaakt van Lebo Zuivelspread en Lebo Roomkaas.

Jurgen van der Steen:

“De Lebo producten heb ik gebruikt tijdens de Lunch in de KHN Lounge. Gedurende 4 dagen hebben we ongeveer 4500 mensen van lunch voorzien. Lebo frisse zuivelspread heb ik gebruikt als vervanger van boter om de broodjes mee te besmeren. Dit is een gezonder en smaakvoller alternatief. Een groot voordeel is dat de zuivelspread t.o.v. bijvoorbeeld roomboter direct smeerbaar is. Het is fris van smaak én van kleur. Ook zit de zuivelspread in een fijne verpakking. De emmertjes ogen fris, zijn goed afsluitbaar en zijn van een fijn formaat, de hoeveelheid is precies goed.”

“De broodjes tijdens de lunch zijn belegd met de Frisse zuivelspread bieslook en peterselie, gerookte zalm en gemarineerde tomaatjes en rucola sla. Lebo frisse zuivelspread naturel heb ik gebruikt op een broodje samen met gerookte Duroc ham met rucola sla, pijnboompitten en gegrilde groenten.“

“Het grote voordeel van de naturel zuivelspread vind ik dat deze gemakkelijk te vermengen is. Tijdens de lunch hem ik hem puur gebruikt. Maar ik heb de frisse zuivelspread bijvoorbeeld ook gebruikt om te vermengen met truffel tapenade, of een spread te maken met Aziatische kruiden en specerijen. De mogelijkheden zijn eigenlijk onbeperkt mede door de goede textuur. Het product schift niet, ook niet als het een tijdje buiten de koelkast staat. Ook dan blijft de textuur dan gewoon hetzelfde. Dit zorgt er ook voor dat het een fijn mondgevoel geeft tijdens het eten.”

Tijdens de nieuwjaarsborrel voor de KHN heeft Jurgen nog andere gemakkelijke hapjes gemaakt. Zo zijn er kleine ijshoorntjes gevuld met verschillende smaken roomkaas om een verrassend en simpel hapje te creëren. Lebo roomkaas in spuitzak is gebruikt in de smaken ananas, pesto tomaat en bieslook.

Heb je nog vragen over het gebruik of de toepassing van Lebo (verse) kaas producten? Kijk dan eens naar het schema op onze toepassingen pagina. Of bekijk meer informatie over onze Frisse zuivelspread of Lebo roomkaas in spuitzak.


Terug naar overzicht

bron-khn-ijshoorntjes-lounge1.jpg