Contact
Doe nog meer inspiratie op

Rode bieten wrap

met gemarineerde groenten zoetzure Thaise tomaatjes, crumble van krokant knabbelspek, gefrituurde ui en zwart sesamzaad

Ingrediënten

hapje-bart-bietenwrap-lebo-kaas.png

Algemeen

  • Tortilla beetroot wraps van Salud
  • Avocado natural chunky pulp van Salud
  • Zoet zure tomaatjes nummer 2 van Bresc
  • Daikon Cress van Koppert Cress
  • Verse munt
  • Verse koriander

Crumble

  • 200 gram knabbelspek
  • 80 gram gefrituurde ui
  • 20 gram zwart sesam zaad

Dressing

Onderstaande receptuur is een vergroot receptuur, deze blijft lang goed.

  • 1 ½ dl sojasaus van Kikkoman
  • 1 ½ dl gember siroop
  • 5 dl rijst azijn sushi vinaigre
  • 1 el gebrande sesamolie

Salade

  • 250 gram fijne julienne wortel
  • 250 gram fijne julienne witte kool
  • 125 gram taugé
  • 1 stuk granny smith appel fijne julienne

Gele curry kaas crème

  • 1 kilo Lebo Frisse roomkaas
  • 50 gram thai yellow curry van Bresc
  • 50 gram madras curry van Bresc
  • 1 dl water

Tip: Na het mengen de roomkaasmassa door een zeef heen wrijven. Dit maakt het spuiten met een spuitfles een stuk eenvoudiger.

Bereidingswijze

Crumble

  • Draai de knabbelspek in een Magimix tot fijn poeder.
  • Voeg de gefrituurde uitjes toe en maak gebruik van de puls knop (de uitjes mogen niet tot poeder worden gedraaid).
  • Haal het mengsel uit de magimix en voeg de zwarte sesamzaadjes toe. 

Salade

  • Doe de julienne wortel, witte kool, granny smith appel en taugé in de bekken en maak deze aan met de dressing
  • Als de salade is aangemaakt met de dressing impregneer ik de groenten met behulp van een vucumeer apparaat. Mocht u niet in het bezit zijn van een vacumeer apparaat zorg dan dat u de salade tijdig aanmaakt zodat alle smaken goed door kunnen trekken.
  • Neem een bieten wrap, smeer de wrap in met de avocado pulp leg iets voor het midden de aangemaakte salade in een baan neer.
  • Beleg de bovenkant van de baan goed met blaadjes verse munt en koriander.
  • Rol de wrap goed strak op, probeer zo veel mogelijk lucht eruit te rollen. Wanneer alle lucht eruit is krijg je een mooie strakke rol die gemakkelijk te snijden is maar ook zijn vorm blijft behouden na het snijden.
  • Snijd de opgerolde wrap in gelijkmatige plakken.  
  • Leg de gesneden plakken wrap op een bordje of disposable spuit met behulp van het spuitflesje de gele curry kaas crème er over heen zoals op de foto. Dresseer de wrap af met een Thais gemarineerd tomaatje iets Crumble van krokant knabbelspek zoals beschreven en 2 Diakon Cress eetbare planten.   

Vegetarische hartige wafeltjes

met zoet zure salade van gele biet & jonagold appel, kruim van gezouten & gerookte amandel

Ingrediënten

hapje-bart-hartige-wafel-lebo-kaas.png

Algemeen

  • Brusselse wafels van Panesco
  • Gezouten & gerookte amandelen
  • Rauwe gele bieten
  • Jonagold appels
  • Verse bieslook

Zoet Zuur

(Onderstaande receptuur is een groter receptuur blijft erg lang goed).

  • 3 Liter natuurazijn
  • 2 Liter water
  • 1 ½ Kilo suiker
  • 300 Gram zout

Alle ingrediënten bij elkaar in de pan, verwarm de massa al roerend totdat de suiker & het zout volledig opgelost zijn.

Ras el hanout kaas crème

(Gebruikt voor de vegetarische wafel).

  • 1 kilo Lebo Frisse roomkaas naturel
  • 80 gram ras el hanout Bresc
  • 1 Dl water

Tip: Na het mengen de roomkaasmassa door een zeef heen wrijven. Dit maakt het spuiten met een spuitfles een stuk eenvoudiger.

Bereidingswijze

Salade van zoetzure jonagold appel & gele biet

  • Kook de bieten in ruim water en kook ze in ongeveer 45 min gaar.
  • Schraap het vel van de afgekoelde bieten.
  • Snijd van de gegaarde gele biet een mooie fijne brunoise. Hoe fijner je de salade snijd hoe smakelijker hij zal worden.
  • Snijd de jonagold ook in fijne brunoise.
  • Voorkom verkleuring van de appel door na het snijden de appel in de zoet zuur te leggen. Ben je in het vezit van een vacumeer apparaat? Doe dan de appel met het zoet zuur in een zak en vacumeer dit. 
  • Meng nu twee delen brunoise van gele biet op één deel geïmpregneerde jonagold appel.
  • Roer de salade goed door op een zeef, zodat het zoet zuur gescheiden wordt van de salade.
  • Voeg wat fijn gesneden bieslook toe om het af te maken.

Kruim van gezouten & gerookte amandelen

  • Maak (met behulp van een Magimix) een kruim van de ingekochte amandelen. Gebruik hiervoor de puls stand.

Vegetarische wafel

  • Haal de Brusselse wafel van Panesco tijdig uit de vriezer
  • Verwarm de wafel voor twee minuten in een oven van 200 graden
  • Vul de gaten van de wafel met Lebo Frisse roomkaas
  • Schep met behulp van een lepel een royale schep bietensalade op de wafel
  • Maak de wafel af met een dotje ras el hanout kaas crème en bestrooi het geheel met wat kruim van de gerookte & gezouten amandelen.
  • Eventueel mooi maken met wat eetbare bloemen van Koppert Cress.

Vegetarische hartige wafeltjes

met pulled chicken salade geïmpregneerde salade van ananas en avocado

Ingrediënten

Algemeen

  • Pulled chicken burger van Salomon Foodworld
  • Brusselse wafels van Panesco
  • Crumble knabbel spek (zie recept hierboven)
  • 1kg Lebo Frisse roomkaas 
  • 100 gram flaming salsa van Bresc
  • 10 gram gembersiroop
  • Verse ananas
  • Verse avocado
  • Verse bieslook

Bereidingswijze

Pulled chicken salade

  • Haal tijdig 500 gram pulled chicken uit de vriezer, laat deze ontdooien en snijd deze in gewenste vorm of pluk hem.
  • Neem een grote bekken en doe hier de 1 kilo Frisse roomkaas in.
  • Voeg de flaming salsa en gembersiroop hieraan toe.
  • Voeg ook de ontdooide pulled chicken hieraan toe en vermeng alles te samen.

Zoet zure salade

  • In het recept van de bietenwrap hebben we de Thaise tomaatjes gebruikt. Het vocht hiervan gebruik ik graag voor dit soort dergelijke salades. Mocht u niet in het bezit zijn van dit aanhangend vocht kunt u ook altijd het recept zoet zuur hiervoor gebruiken.
  • Snijd van zowel de ananas als de avocado een fijne brunoise en zet deze onder het zoet zuur. Dit voorkomt verkleuring van de avocado.

Wafel pulled chicken

  • Haal de Brusselse wafel van Panesco tijdig  uit de vriezer, verwarm de wafel voor twee minuten in een oven op 200 graden.
  • Schep de pulled chicken salade op de wafel.
  • Top de wafel af met de geïmpregneerde ananas avocado salade. Je kunt zoals eerder beschreven ook heel mooi het krokantje/ Crumble van knabbel spek gebruiken.
  • Garneer de wafel af met wat mooie Cress evt. eetbare bloemen.

Vegetarische hartige wafeltjes

met geglaceerde Argentijnse wilde gamba, zoetzure salade van mango, avocado en verse koriander

Ingrediënten

Algemeen

  • Brusselse wafels van Panesco
  • Argentijnse wilde gamba's
  • Furikake wasabi krokantje 
  • Parrillada aio lemone van Bresc
  • Verse mango
  • Verse avocado
  • Verse koriander

Harissa crème

  • 1 kg Lebo frisse roomkaas naturel
  • 80 gram harissa van Bresc
  • 1 dl water 

Tip: Na het mengen de roomkaasmassa door een zeef heen wrijven. Dit maakt het spuiten met een spuitfles een stuk eenvoudiger.

Bereidingswijze

Zoet zure salade

  • In het recept van de bietenwrap hebben we de Thaise tomaatjes gebruikt. Het vocht hiervan gebruik ik graag voor dit soort dergelijke salades. Mocht u niet in het bezit zijn van dit aanhangend vocht kunt u ook altijd het recept zoet zuur hiervoor gebruiken.
  • Snijd van zowel de mango als de avocado een fijne brunoise en zet deze onder het zoet zuur. Dit voorkomt verkleuring van de avocado.
  • À la minute fijn gesneden verse koriander toevoegen.

Hartige wafel

  • Haal de Brusselse wafel van Panesco tijdig  uit de vriezer, verwarm de wafel voor twee minuten in een oven op 200 graden.
  • Vul de gaten met de Harissa roomkaas en schep hier de zoet zure salade van mango, avocado en verse koriander op.
  • Verwarm een pan op hoog vuur, bak de Argentijnse wilde gamba’s aan op hoog vuur. Wanneer ze mooi gekarameliseerd zijn glaceer je ze af met de parrillada aio lemone van Bresc.
  • Maak enkel gebruik van de hitte van de pan, daarna de gamba’s er direct uithalen.
  • Dresseer ze op de wafel maak het af met wat furikake, Cress evt. eetbare bloemetjes.

 

Mini pita broodje met Mexicaanse bonensalade

met tex mex kaascrème & geraspte cheddarkaas

Ingrediënten

Algemeen

  • Diversiteit aan bonen uit blik
  • Kikkererwten uit blik
  • Mais uit blik
  • Peperoni marinatie van Bresc
  • Chunky salsa van Bresc
  • Geroosterde kiphaasjes van Salomon Foodworld

Tex mex kaascrème

  • 1 kg Lebo frisse roomkaas naturel
  • mini pita's van Salud
  • 80 gram tex mex van Bresc
  • 1 dl water

Tip: Na het mengen de roomkaasmassa door een zeef heen wrijven. Dit maakt het spuiten met een spuitfles een stuk eenvoudiger.

Bereiding

  • Neem een grote vergiet doe de diversiteit aan bonen, mais en kikkererwten in de vergiet en spoel deze met koud water schoon.
  • Laat de mix goed uitlekken en doe deze in een grote bak waarin je kunt mengen.
  • Voeg Bresc peperoni marinatie en chunky salsa toe naar smaak.
  • Snijd van de ontdooide haasjes een mooie brunoise vermeng alles met elkaar en klaar.
  • Bak de broodjes in 3 minuten 200 graden af snijd het broodje open en vul deze met de bonensalade.
  • Spuit er wat tex mex kaascrème op en top het af met de geraspte cheddar kaas.

Kruidenboter 2.0 roomkaas

geserveerd met broodvingers van Bussing

  • 1 kg Lebo Frisse roomkaas naturel
  • 125 gram chimichurri van Bresc