De roomkaas bereiden wij met verse melk uit onze regio

Lebo Kaas

Een echt familiebedrijf met zuivel in ons DNA. Zo kun je ons omschrijven. De moeder van Kees Lekkerkerker maakte kaas. Sterker nog: Kees is bijna geboren in de kaastobbe. Zijn kinderen delen de passie van Kees en werken ook al jaren in het bedrijf. En wie weet nemen zijn kleinkinderen het wel over…

Lebo Kaas is al sinds 1990 specialist in productie van verse roomkaas, smeerkaas en kruidenboter. Kees Lekkerkerker begon in 1977 met het maken van kaas van eigen melk. Al snel opende hij een kaaswinkeltje in de Bilt, later volgden het maken van ambachtelijke toetjes.

 

Toepassingen roomkaas

 

Lebo verse roomkaas kent veel toepassingsmogelijkheden. Zo is onze roomkaas een ideaal ingrediënt voor warme en koude gerechten, zowel hartig als zoet. De roomkaas is breed inzetbaar in de keuken, zowel voor ontbijt, lunch, diner (voor/hoofd/na), hapjes en dessert. Roomkaas is een mooie toevoeging in hapjes en op broodjes, tosti’s en bagels. Ook kan het gebruikt worden als basis voor cheesecake en het maakt een gerecht af als garnering. Verder is onze roomkaas toepasbaar als vleesvulling en als verrijker in soepen, sauzen, crèmes en desserts. Lebo roomkaas smelt niet in de oven, maar wordt lobbig met behoud van zijn vorm.

 

We inspireren onze klanten graag met recepten en toepassingsmogelijkheden. Daarom bieden we een online receptenboek met verrassende en smaakvolle gerechten op basis van Lebo verse roomkaas. Laat je inspireren!

 

 

Gastronomixs

 

Gastronomixs is een online ideeëngenerator voor koks. Recepten worden er in bouwsteentjes aangeboden, zodat koks snel nieuwe gerechten kunnen creëren of bestaande gerechten aanpassen. Zo zijn de koks van Gastronomixs ook met Lebo Roomkaas Naturel aan de slag gegaan. Door de neutrale smaak en unieke eigenschappen is deze roomkaas
breed toepasbaar in de professionele keuken. Het is een mooie, neutrale basis voor andere smaken; als kok kies je er zelf voor welke smaak je toevoegt en welk gerecht je ermee creëert. Met name de spuitzak is erg geschikt om te mengen/homogeniseren met verse ingrediënten zonder dat er klontjes ontstaan. Dit komt door de zachte structuur en het vochtgehalte.


 

Duurzaamheid

Voor ons gaat de ontwikkeling van de lekkerste smaken en producten samen met een duurzame benadering. We vinden het belangrijk dat we als bedrijf de juiste zorg besteden aan product, mens, dier en natuur. Binnen het programma ‘Duurzame Weidezuivel’ zetten we samen met onze boeren goede stappen richting een betere leefomgeving voor mens en koe. Zo komt alle melk uit het Groene Hart en gaan al onze koeien in het voorjaar en zomer de wei in! Ook krijgt de boer een eerlijke melkprijs. Door deze aanpak hebben onze producten het keurmerk Erkend Streekproduct uit het Groene Hart.

 

Kijk op www.duurzameweidezuivel.nl voor meer informatie en maak kennis met onze boeren!


Gebruik spuitzak