Rösti met roomkaas naturel en bacon

tomatensalsa en rucola

Ingrediënten

  • 40 gram Lebo verse roomkaas naturel (spuitzak of bak)
  • 1 gepofte aardappel
  • 10 gram rucola
  • 40 gram bacon
  • Tomatensalsa (2 tomaten, ½ rode ui gesnipperd en 2 stukjes lente ui, sap van 1 limoen, theelepel mosterd en suiker, olijfolie, handje koriander, peper en zout)

Bereidingswijze

  • Pel de gepofte aardappel en rasp deze grof
  • Bak van de rasp een krokante rösti
  • Maak de tomatensalsa (dit kan al in de MEP): snijd de tomaat, de lente ui en snipper de rode ui en meng alles door elkaar. Meng dit met sap van limoen, mosterd, suiker, olijfolie en fijngesneden koriander en breng op smaak met peper en zout
  • Bak de bacon in een koekenpan
  • Leg de rösti op een bord (verwarm eerst nog even indien nodig) en leg de rucola en bacon erboven op
  • Schep een flinke lepel tomatensalsa er bovenop en ten slotte een bolletje roomkaas