Broodje lamsham, aspergesalade met roomkaas

verse basilicum, rucola en gedroogde tomaatjes

Ingrediƫnten

  • 60 gram Lebo roomkaas bieslook (spuitzak of bak’
  • 1 ciabatta broodje
  • 50 gram witte asperges (gekookt)
  • 40 gram groene asperges (gekookt)
  • 60 gram lamsham in plakken, 5/6 plakken ongeveer
  • 4 stuks sud o’sol tomaatjes (deze zijn niet zo hard als tomaatjes uit pot)
  • 5 gram verse basilicum
  • 10 gram rucola
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Schil en kook de asperges beetgaar
  • Laat ze iets afkoelen en snijd ze in stukken
  • Meng voorzichtig door de roomkaas
  • Snijd de basilicum fijn en meng er ook door en breng op smaak met peper en zout
  • Bak een ciabatta af, laat het iets afkoelen en snijd open
  • Verdeel de rucola over de helften van het broodje en verdeel daarover de salade
  • Krul de ham op beide helften van het broodje
  • Snijd de tomaatjes in stukjes en verdeel deze over de ham
  • Garneer met een paar blaadjes verse basilicum en serveer