broodje kip met truffel champignon

en gegrilde paprika

Benodigdheden
(6 personen):
* 6x brioche broodje
(of ander hard of zacht broodje)
* 120 gram Lebo roomkaas
truffel champignon
* 240 gram kipfilet
* Olijfolie, rode ui, knoflook, tijm, rozemarijn, peper & zout
* 2 gegrilde gele paprika’s
* Enkele blaadjes sla
(Frissee, Mesclun)
* Sukara cress

Bereidingswijze:
* Bak de broodjes af in 4 minuten in een oven van 200°C
graden.
* Snijd de broodjes doormidden en spuit een rozet roomkaas
truffel champignon van 10 gram op beide helften.
* Marineer de kipfilet in een marinade als met olijfolie, gesnipperde rode ui , knoflook, tijm, rozemarijn, peper & zout.
* Bak de kipfilet in zijn geheel aan in een grillpan en laat hem afgaren in de oven op 200 graden
* Laat de kipfilet afkoelen en snijd hem in plakken
* Snijd de paprika’s in 4 stukken en haal de kern eruit.
Besprenkel de paprika met olijfolie en zet ze 10 minuten
in een oven van 230°C graden. Laat het afkoelen.
Indien gewenst trek het vel er af.
* Beleg het onderste bolletje met wat sla naar keuze, gegrilde
paprika’s en de gegaarde kip en dek het dan af met het
bovenste bolletje.
* Garneer met sukara cress.
* Serveer als lunch.
Variatietip: vervang de roomkaas truffel champignon
door roomkaas pesto al limone .