Say Cheese Tea Peach

Lichtzoete fruitige ijsthee met roomkaas, honing en een garnering van gekonfijte perzik

Benodigdheden roomkaas topping

  • 100 gram Lebo Verse Roomkaas Naturel (bak of spuitzak)
  • 150 gram slagroom
  • 150 gram melk
  • 35 gram honing

Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel op yoghurt dikte, ongeveer 3-5 minuten. Bewaar dit op kamertemperatuur tot de ijsthee klaar is.

Benodigdheden ijsthee

  • 1,5L perzik ijsthee
  • 2 limoenen in partjes
  • 1 passievrucht
  • 1 (verse) perzik in kleine stukjes

Doe alle ijsthee ingrediënten in een grote kan om op smaak te laten komen.

Benodigdheden gekonfijte perzik

  • 1 dl suiker water (verhouding 1:1)
  • 1 pijpje kaneel
  • 2 (verse) perziken in brunoise gesneden

Laat dit mengsel 7-8 minuten langzaam trekken op laag vuur tot de perzik gaar is, maar hij niet uit elkaar valt. Laat afkoelen.

Benodigdheden garnering

  • Gekonfijte perzik
  • ½ passievrucht
  • Honny Cress

Bereidingswijze cream tea

Schenk de ijsthee in een glas of to go beker en voeg wat crushed ice toe. Schenk hier voorzichtig de roomkaas topping overheen, dit kan met een lepel of vanuit een beker. De topping blijft op de crushed ice liggen. Garneer af met de gekonfijte perzik, passievrucht en Honny Cress. Serveer zonder rietje voor een unieke zuivelsnor!