Spinazie salade met warme geitenkaas

en gepofte kerstomaatjes

Benodigdheden:

  • Lebo worst geitenkaas 500 gram
  • 500 gram gewassen spinazie
  • 5 eetlepels vinaigrette
  • 15 kerstomaatjes
  • 1 teentje knoflook, gehakt.
  • 1 avocado
  • Citroensap
  • 5 eieren
  • 1 rode ui
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Haal de geitenkaas uit het folie en snijd deze met een warm mes in 15 plakjes.
  • Verwarm de plakken 4 minuten in een oven van 120°C graden.
  • Gaar de kerstomaatjes 3 minuten in een oven van 180°C graden met peper, zout en knoflook.
  • Kook de eieren en snijd deze in 6 delen.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de avocado in plakjes en besprenkel deze met met citroensap, peper en zout
  • Meng de spinazie met de vinaigrette en verdeel dit mengsel over de vijf borden.
  • Leg per bord drie plakken geitenkaas op de spinazie.
  • Voeg drie afgekoelde, lauwe kerstomaatje toe.
  • Garneren het af met een ei in partjes, avocado plakjes en rode ui ringen.

Variatietip: vervang de spinazie door verschillende sla soorten.