Crème brûlée van geitenkaas

met gegrilde groente

Benodigdheden
(5 personen)

  • 175ml room
  • 75ml melk
  • 125 gram Lebo worst geitenkaas
  • 125 gram Lebo geitenkaas spuitzak
  • 75 gram eidooiers
  • Peper en zout
  • 1 Courgette
  • 1 Aubergine
  • 1 Paprika
  • Tijm, rozemarijn en knoflook
  • Waterkers

Bereidingswijze

  • Kook de room samen met de melk en bind deze met eidooier.
  • Voeg 125 gram geitenkaas toe (spuitzak) en pureer dit alles met een staafmixer.
  • Verdeel dit over 5 schaaltjes en bedek deze met folie.
  • Laat  de schaaltjes afgaren in een oven van 90 graden, 30 minuten lang.
  • Zet de schaaltjes in de koelkast en laat deze afkoelen.
  • Snijd de groente in dunne repen.
  • Grill de groenten in een grillpan met tijm, rozemarijn en knoflook.
  • Brand de koud geworden crème brûlée met een brander.
  • Rangschik de gegrilde groente over de vijf borden.
  • Snijd de geitenkaas worst in plakjes en breek de plakjes.
  • Garneer de borden af met stukken geitenkaas en waterkers.