Warme wafel met vijgen en roomkaas naturel met lemoncurd

hazelnoten en basilicum

Ingrediënten

  • Lebo roomkaas naturel (spuitzak of bak) op smaak gemaakt met lemoncurd, 2 theelepels limoensap en rasp van limoen
  • 1 wafel p.p.
  • 2 vijgen
  • ½ eetlepel honing
  • Hazelnoten
  • Suiker
  • 1 eetlepel roomboter
  • Paar blaadjes verse basilicum

Bereidingswijze

  • Rooster de hazelnoten in een koekenpan met een beetje olie, voeg de suiker toe als ze geroosterd zijn en laat karamelliseren. Als de suiker gesmolten om de hazelnoten zit, laat de hazelnoten dan afkoelen op een bakpapiertje.
  • Meng de roomkaas met de lemoncurd, sap en rasp van een limoen en fijngesneden basilicumblaadjes
  • Snijd de vijgen in parten
  • Laat een lepel roomboter met de honing smelten in een koekenpan en verwarm hierin kort de vijgen
  • Verwarm de wafel in de oven
  • Leg de vijgen op de wafel en spuit de roomkaas d.m.v. spuitzakje erover heen of serveer er los bij
  • Strooi de gekaramelliseerde hazelnoten erover heen
  • Garneer af met basilicum