Konijn filets

gebakken champignons, sukara cress en roomkaas truffel champignon

Benodigdheden

(8 personen):

  • 400 gram pastinaak
  • 300 gram gekookte aardappelen
  • 300 gram roomkaas truffel champignon
  • 900 gram konijnfilets
  • Roomboter
  • Bakje champignons
  • Sukara cress

 

Bereidingswijze:

  • Schil de pastinaak en kook gedurende 20 minuten in water totdat ze gaar zijn.
  • Pureer in keukenmachine met de gekookte aardappelen.
  • Roer de roomkaas truffel champignon er doorheen en maak warm en houdt warm om een laag vuur.
  • Bak tegelijkertijd de konijn filets in roomboter in pan gedurende 3 minuten elke zijde. Neem de konijn filets uit de pan en wikkel in aluminium folie.
  • Snijdt de champignons en doe ze in de pan en bak totdat ze bruin zijn.
  • Schep de puree op een bord en spreidt uit over het bord met de achterkant van een lepel
  • Snijdt dekonijn filets in grote stukken en leg ze op de puree.
  • Garneer met gebakken champignons en sukara cress.

 

Variatietip: vervang de konijn filets door hert, gevogelte, of varkenshaas