Pastaschotel met roomkaas Bieslook

en gerookte zalm

Benodigdheden per gerecht:

  • 50 gram Lebo roomkaas bieslook (spuitzak of bak)
  • 100 gram tagliatelle
  • 1 zeebaars gefileerd met huid.
  • 50 gram gerookte zalm
  • 100 gram rivierkreeftjes (gepeld en gekookt)
  • Verse dille
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Koekenpan
  • Wokpan

Bereidingswijze:

  • Kook de tagliatelle al dente (beetgaar)
  • Spoel de tagliatelle na het koken gelijk af met koud water om doorgaren te voorkomen.
  • Snijd de gerookte zalm in reepjes.
  • Roerbak vervolgens kort de tagliatelle met de rivierkreeftjes, de reepjes gerookte zalm en verse dille.
  • Voeg vervolgens de roomkaas bieslook toe aan de pasta met de rivierkreeftjes en zalm en roer het even door.
  • Zet het vuur op de laagste stand en laat de pasta een paar minuutjes staan met de deksel op de pan.
  • Verhit de olijfolie in de koekenpan op hoog vuur. Leg de vis op de huid in de pan en druk deze even lichtelijk aan zodat de gehele vis de pan raakt. Zet vervolgens het vuur laag en bak de zeebaars 4-6 minuten, keer de vis voorzichtig om en bak deze in nog 2-4 minuten bruin en gaar.
  • Doe wat peper en zout op de zeebaars als deze bijna is gegaard.
  • Draai de pasta met de rivierkreeftjes en zalm met een grote vork en leg dit netjes in het midden op een bord. Leg hierop de zeebaars. Garneer het gehele met wat verse dille.