Pannenkoek spinazie met roomkaas bieslook en plukzalm

paddenstoelen, avocado en rucola

Ingrediënten

  • 80 gram Lebo roomkaas bieslook (spuitzak of bak)
  • 1 pannenkoek, met reepjes spinazie meegebakken
  • 80 gram verse zalm, met oosterse kruiden (furikaki, mix van zeewier en sesam)
  • ½ avocado
  • 10 gram rucola
  • 80 gram gebakken paddestoelen mix
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Maak het pannenkoekenbeslag en meng een grote hand gesneden verse spinazie er doorheen
  • Bak hier een mooie pannenkoek van
  • Smeer de zalm in met olie en oosterse kruiden en gaar deze op 120 graden in de oven. Laat de zalm afkoelen en haal de partjes van elkaar af (dit kan al in de MEP en de zalm kan prima een paar dagen in de koeling bewaard worden)
  • Snijd de paddenstoelen en bak deze in een beetje olie met peper en zout. Laat ze daarna iets afkoelen
  • Snijd de avocado in parten
  • Smeer de pannenkoek in met de roomkaas
  • Leg eerst de rucola op de pannenkoek en verdeel daarover de paddenstoelen, plukzalm en avocado.
  • Strooi peper en zout eroverheen en spuit eventueel nog een paar dotjes roomkaas