Gevulde Hollandse biefstuk

met roomkaas bieslook

Benodigdheden per gerecht:

  • 50 gram Lebo roomkaas bieslook (spuitzak of bak)
  • 200 gram Hollandse biefstuk
  • 3 plakken ontbijtspek
  • Eventueel 100 gram roerbakgroenten
  • Boter
  • Truffelsaus (optie)

Bereidingswijze:

  • Maak in de lengte een holte in de biefstuk (zie voorbeeld).
  • Vul de biefstuk met de roomkaas bieslook.
  • Leg de plakken ontbijtspek naast elkaar.
  • Rol de biefstuk in de plakken ontbijtspek.
  • Bak de biefstuk gerold in de plakken ontbijtspek in een hete koekenpan met boter 4-6 minuten op hoog vuur mooi bruin. Keer de biefstuk na 2-3 minuten en bak ook de andere kant bruin. De biefstuk is nu rood van binnen. Verwarm de biefstuk nog enkele minuten op matig tot hoog vuur en keer hem af en toe zodat de biefstuk rosé of doorbakken wordt.
  • Wok kort de groenten.
  • Leg de groenten op een bord en hierop de biefstuk met ontbijtspek.
  • Garneer het bord eventueel met wat truffelsaus.