Oog voor dier, natuur en mens

 

De lekkerste zuivel maken is één, als familie – en als team – willen we ons steentje bijdragen aan een groene toekomst. Dit begint al bij de bron: de melk. Onze boeren vinden net als wij goede zorg voor de natuur en hun koeien belangrijk en daarom werken we aan Duurzame Weidezuivel. Benieuwd wat Duurzame Weidezuivel precies inhoudt? Bezoek dan onze speciale website over dit programma en maak kennis met onze boeren.

 

 

Tevreden koeien

 

Goede roomkaas begint met goede melk en tevreden koeien. Hoe we daarvoor zorgen? Goede melk begint bij het voer, dus goed gras van een goede bodem. Het Groene Hart met zijn vruchtbare klei- en veengrond, waar al onze koeien grazen, staat bekend om zijn kwalitatieve zuivel. Zo wordt er van oudsher ook veel lekkere boerenkaas gemaakt in deze streek.

 

 

Lekker veel buiten

 

Er is ook volop aandacht voor het welzijn van de koeien. Ze zijn minstens 130 dagen per jaar 8 uur per dag buiten. In de praktijk is het vaak veel langer, maar ook in hele natte jaren willen we aan deze norm kunnen voldoen. Daarnaast werken we voor het koewelzijn al een aantal jaren met het Koe-Kompas.

 

 

Voldoende leefruimte

 

In het Koe-Kompas staan alle zaken die belangrijk zijn voor een koe. Zo gaat het om de gezondheid van de koe en minimaal gebruik van antibiotica, maar ook om voldoende leefruimte en goed voer. Twee keer per jaar komt een speciaal opgeleide dierenarts bij de boer langs om alle thema’s van het Koe-Kompas te beoordelen. Al onze boeren scoren bovengemiddeld en daar zijn we trots op.

 

We zijn blij dat onze boeren samen met ons werken aan Duurzame Weidezuivel en betalen hier dan een goede melkprijs voor.

 

Bezoek duurzameweidezuivel.nl